De ce iubesc smoothie-urile

 Peanut-Butter-Banana-Smoothie

 Iubesc smoothie-urile, însă pe cele pebază de fructe sau pe cele din fructe cu legume. Încă nu m-am împrietenit cu cele cunoscute drept „smoothie-uri verzi”, de aceea această postare nu va fi una despre beneficiile dietetice ale acestor băuturi.

Dacă ar fi să îmi aleg smootie-ul preferat nu aș putea să o fac, dar în momentul de față îl consum cu drag pe cel cu banane și unt de arahide, uneori drept gustare sau desert, alteori înlocuiesc o masă cu el. Eu combin în blender o banană cu lapte, iaurt și cu unt de arahide. Dacă îl preferați dens, atunci puneți mai puțin lapte și mai mult iaurt, însă nu exagerați cu acesta din urmă deoarece poate schimba total gustul produsului finit. Untul de arahide poate fi înlocuit cu alune nesărate, însă puteți renunța în totalitate la acest ingredient, iar pentru a adăuga o aromă în plus puteți apela la siropul sau esența de vanilie. Deși pare o băutură dulce și atât, lucrurile trebuie privite și din altă perspectivă: bananele sunt bogate în potasiu și vitamina B6, laptele conține mulți nutrienți esențiali dintre care amintesc calciul, fosforul și vitamina B12, iar iaurtul, la rândul său, ajută la întărirea oaselor și a sistemului imunitar.

Smoothie-urile sunt ușor și rapidde preparat și puteți experimenta diverse combinații. Consumându-le reușiți să îi oferiți organismului o doză importantă de nutrienți, lucru pe care poate nu l-ați face dacă ar trebui să consumați separat o banană, un iaurt și un pahar cu lapte. Eu cu siguranță nu aș bea de bună voie un pahar cu lapte pentru că nu îmi place să îl consum individual. Voi consumați astfel de băuturi? Dacă da, ce combinații preferați?

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: